⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Böngryta med basmatiris

(4 port)

4 portioner basmatiris
1 burk röda kidneybönor
250 g djupfrysta gröna ärter
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1 röd paprika
smör eller olja
0,5 tsk curry
1 tsk spiskummin
0,5 tsk kardemumma
salt och malen vitpeppar
eventuellt 1 tsk sambal oelek eller finhackad chili

Chutneyäpplen:
2 äpplen
1 dl chutney
smör

Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja eller smör tillsammans med kryddorna. Skär paprika och tomater i mindre bitar och häll i grytan. Sänk värmen och låt det hela småputtra tills lök och paprika är mjuka. Blir det inte tillräckligt med vätska av tomatköttet häller du bara på lite vatten eller buljong. Även spadet ur bönburken kan användas till spädning. Tillsätt ärter och bönor och låt grytan koka ihop i 10 minuter till. Krydda med salt och peppar.

Chutneyäpplen: Skala och skär äpplena i klyftor. Stek dem ett par minuter i smör och häll sedan på chutneyn. Servera äpplena varma till grytan.